Uudenmaan yrityspalkinto 2024

12.12.2023
Uudenmaan liitto kumppaneineen palkitsi Uudenmaan yrityspalkinnon 2024 saajat. Kiertotaloussarjassa voiton vei Romu Keinänen Oy. Valinnat julkistettiin tiistaina 12. joulukuuta maakuntavaltuuston kokouksessa Helsingissä.
Tällä kertaa palkinnon teemana oli yritysten vastuullisuus ja vaikuttavuus. Palkintoraadin mukaan teema nivoutuu vahvasti kaikkiin nyt palkittuihin yrityksiin.
Kiertotalousyrityksen sarja:
Romu Keinänen kehittää kiertotalouskulttuuria Uudellamaalla
Kiertotalousyrityksen sarjan voittaja on metallin kierrätykseen erikoistunut Romu Keinänen. Uudenmaan alueella toimiva perheyritys kerää ja vastaanottaa kaiken kokoista kierrätettävää metalliromua yrityksiltä ja yksityishenkilöltä.
Uusioraaka-aineen yritys toimittaa uudelleen kiertoon niin kotimaan teollisuuden tarpeisiin kuin kansainvälisille markkinoille. Tavoitteena on tehokkaalla kierrätyksellä vähentää luonnonvarojen käyttöä, säästää energiaa ja vaalia ympäristöä.
Palkintoraati arvostaa erityisesti yrityksen intoa olla mukana kehittämässä uusioraaka-aineen kierrätystä ja kiertotalouskulttuuria Uudellamaalla. Tammisaareen valmistui tänä vuonna uusi, moderni kierrätyslaitos.
– Uusi laitos kasvattaa ja tukee toimintaamme Uudellamaalla. Lisäksi sijainti lähellä satamia, omia toimipisteitämme ja asiakkaitamme on logistisesti järkevä, ja minimoi esimerkiksi romun kuljetuksesta koituvia ympäristöpäästöjä, sanoo Romu Keinäsen toimitusjohtaja Toni Keinänen.
Yhtenä yrityksen tulevaisuuden tavoitteena on tarjota entistä tehokkaammin kansainvälisille tehtaille ympäristöystävällisesti tuotettua, erittäin korkealaatuista uusioraaka-ainetta. Romukauppiaaksikin itseään kutsuvan Keinäsen mukaan investoinnit tulevaan kannattavat aina.